Над віндзорським замком буде введена безпольотна зона, щоб посилити безпеку навколо будинку королеви.

З 27 січня літакам і безпілотникам буде заборонено пролітати над офіційною резиденцією Її Величності на висоті 2500 футів.

Наказ також оголошує про польоти в межах 1,4 милі від стін замку. В повідомлення Sun, літаки, що порушують обмеження, можуть бути притягнуті до відповідальності .

Це сталося після того, як зловмисник, озброєний арбалетом, увірвався на територію в день Різдва .

95-річна королева провела більшу частину останніх двох років у своїх приватних квартирах через обмеження, пов'язані з Covid-19.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Єлизавета II, фото: скріншот з відео
Єлизавета II, фото: скріншот з відео

У минулому році були складені плани по створенню безпольотної зони після того, як монарх раніше скаржилася на шум з аеропорту Хітроу, повідомляє The Telegraph .

Але тепер наказ, зроблений в жовтні, повинен вступити в силу в кінці цього місяця після прийняття закону.

Управління цивільної авіації заявляє, що введення заборони відповідає суспільним інтересам, за дотриманням яких стежитиме служба управління повітряним рухом.

Віндзорський замок, фото: РА
Віндзорський замок, фото: РА

Винищувачі будуть підняті в повітря, якщо літак порушить зону і не відреагує на попередження по радіо. Поліція, яка цілодобово охороняє замок на землі, отримає більше повноважень, щоб зупинити незаконні дрони.

Нове правило називається "обмеження правил польотів відповідно до наказу аеронавігації".

Букінгемський палац переживає масштабний ремонт, і відомо, що королева ненадовго відвідала Сандрінгем всього двічі.

Старші члени королівської сім'ї відвідують королеву щотижня з моменту її недавнього занепокоєння з приводу здоров'я, що створює додаткові проблеми з безпекою.

Королева благала принца Вільяма припинити літати разом з сім'єю на вертольотах, так як побоюється за його безпеку.

Її Величність продовжує виконувати легкі обов'язки після того, як минулого року відмовилася від участі в чотирьох великих заходах і провела ніч у лікарні.

Нагадаємо, що Королеві Єлизаветі завдали непосильний удар - у покійного принца Філіпа знайшовся позашлюбний син.