Вчені з Університету Бен-Гуріона в Беер-Шеві, Ізраїль, навчили риб водити моторизовані тачки по кімнаті з обіцянкою» нагороди", якщо вони виконають завдання.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Можливо, ви бачили гедзя, можливо, ви навіть бачили бабку, але чи бачили ви коли-небудь погоню золотих рибок?

Згідно з новим дослідженням ізраїльського університету, в якому золотим рибкам були передані ключі від їх власних моторизованих танків, це може бути не так надумано, як ви думаєте.

Вчені з Університету Бен-Гуріона в Беер-Шеві стверджують, що їх нове дослідження показує здатність риби керувати спеціально розробленим «транспортним засобом з рибним приводом».

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

The Times of Israel повідомляє, що дивне дослідження складалося з шести риб, обраних для руху по кімнаті в напрямку «нагороди».

Золота рибка
Золота рибка

Шахар Гівон і Матан Саміна, які відіграли важливу роль у дослідженні, описали, як працює цей процес.

Вони стверджували, що риба може "керувати транспортним засобом, досліджувати нове середовище і досягати мети, незалежно від початкової точки, при цьому уникаючи тупиків і виправляючи неточності місця розташування».

Для виконання завдання риб помістили в резервуар на колесах з камерами під рукою, щоб відстежувати їх рухи і управляти колесами.

Це означало, що коли риба рухалася в певному напрямку через зовнішній подразник, Акваріум рухався.

За словами вчених, це виявилося важливим сигналом того, що риби відчувають однакове просторове сприйняття над і під водою.

Золота рибка
Золота рибка

Вони продовжували: "Те, як простір представлений в мозку риби, і стратегії, які він використовує, можуть бути настільки ж успішними в земному середовищі, як і у водному. Це натякає на універсальність способу представлення простору в різних середовищах".

Дивно, але риби змогли розрізнити справжню ціль і ціль-приманку.

Однак це був не швидкий процес, оскільки їм також знадобилося близько 30 хвилин на виконання кожного завдання.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як подати на стіл ідеальний оселедець.