Популярний український кулінар і переможець проєкту "МайстерШеф" Євген Клопотенко, схоже, почав трохи "напружувати" деяких противників нового меню шкільного харчування. Також є люди, які проти "меню Клопотенка" для дошкільних освітніх установ. Все це вилилося в нову петицію.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі українського президента в розділі для петицій president.gov.ua.

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

"Прошу розглянути петицію про нове харчування в дитячих садках "нове шкільне харчування" Євген Клопотенко. Діти відмовляються їсти все і пити. Сидять на одному хлібі і воді, цілий день голодні. Плюс підняли ціну на харчування, за що? Діти в ясельних групах випльовують їжу, старші просто відставляють тарілки і сидять. Може це харчування і правильне, але можна ж не повністю прибрати сіль і цукор, а трохи скоротити.", - пише Валерія Горожанкіна.

Петиція проти "шкільного меню", скріншот: president.gov.ua
Петиція проти "шкільного меню", скріншот: president.gov.ua

Популярні новини зараз

Фіналістка шоу "Холостяк" показала Максиму Чмерковському, що він втратив: "Здалося Анджеліна Джолі"

Зірка серіалу "Кухня" Іван Рудаков помер у реанімації: пішов з життя через наслідки вірусу

Співачка Мята видала правду про Тіну Кароль, підробляла на задвірках: "Твоя кар'єра триває менше"

33-річний шеф-кухар забив татуюваннями майже все тіло за 2 мільйони гривень: "Найболючіше в попі"

Показати ще

Нагадаємо нашим читачам, що місто Львів стало пілотною "точкою" в реалізації змін у шкільному харчуванні. Ще в 2018 році мерія організувала зустріч постачальників послуг харчування з уже згаданим кулінарним експертом Євгеном Клопотенком. Власне, відтоді в окремих закладах міста були впроваджені страви з його збірки.

Згідно меню, яке було розроблено Клопотенком, у шкільних їдальнях повинні готувати плов з булгуру, ледачі голубці, болоньєзе, кебаб, Французьке печеня, тушковану рибу з овочами, чилі кон карне з куркою, чахохбілі, салати з чорносливом і горіхами, суп авголемоно, мінестроне, кус-кус, овочі під соусом бешамель, "мак енд чіз", львівський сирник тощо. У списку - десятки страв з незвичайними назвами.

Раніше повідомляли, олів'є за 45 хвилин і закуски на швидку руку: новорічне меню від зірки "МайстерШеф" Євгена Клопотенка.

Як повідомляв Знай.uа, яйця встановили рекорд, а капуста "сидить на місці": як за п'ять років змінився чек на найпопулярніші товари в Україні.

Знай.uа писав, рецепт вершкових і хрустких подушечок з картоплі: ідеальна закуска до фільму.