Всі ми добре знаємо про народну традицію, яка існує в Україні, Росії, Білорусі і пов'язана з купанням в ополонці або на відкритих водоймах на свято Хрещення Господнього, 19 січня.

Це дійство не є церковним обрядом і не пропонується церковним статутом, однак людей це не зупиняє, тому щорічно можна побачити сотні людей сміливців. Але ми пропонуємо подивитися всього на чотирьох моржів, в Одесі, в Чорному морі.

Чорне море в Одесі, фото: Укрінформ
Чорне море в Одесі, фото: Укрінформ

"З доброго ранку, Одеса! Якщо ви не фанат холодного душу, то нехай вас підбадьорить хоча б відео одеських моржів🌊", - заявляє автор опублікованого в інтернеті відео.

Чотири чоловіки біжать до моря, роблять невелику зарядку, яка складається зі стрибків, присідань і віджимань, а потім стрибають у воду в новорічних шапочках. Коли всі вони опинилися у воді, попливли відразу ж до берега, але не почали бігти до тепла, щоб погрітися. При цьому, на тлі можна побачити і інших любителів холодної водички.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Одеські моржі, скріншот: Youtube
Одеські моржі, скріншот: Youtube

"Приємно дивитися хороші новини", "Супер, молодці хлопці", "Не перевелися в Одесі справжнє чоловіки", "Красені", "Доброго ранку, Одеса мама!", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, кум Притули Володимир Жогло став моржем, але ненадовго: перший подібний досвід

Як повідомляв "Знай.ua", совеня горить! Рятувальники витягли пернатого малюка з вогняної пастки - так виглядає доброта

Знай.ua писав, у Києві Підлітки стрибали з тарзанки в замерзлий Дніпро: холодно стало навіть моржам