Тимчасово виконуючий обов'язки директора ДП» гарантований покупець " Андрій Пилипенко причетний до нанесення 15 млн грн збитків державній енергокомпанії Хмельницькобленерго, оскільки відносно нього порушено кілька кримінальних справ за махінації під час роботи в компанії.
Про це Facebook повідомив голова "Хмельницькобленерго" Валерій Гапонов, назвавши Пилипенка та інших колишніх топ-менеджерів держкомпанії пройдисвітами, передає "Оглядач"
"Я звертався до правоохоронних органів і за фактом незаконного виключення відомостей про мене, як про керівника АТ «Хмельницькобленерго» з держреєстру, і за фактом заподіяння держкомпанії збитків у розмірі понад 15 мільйонів гривень, і за фактом підробки документів і зловживання службовим становищем Олегом Козачуком і його подільниками – Данилків В.і Пилипенко а.», - сказав Гапонов.
За його словами, Феміда перестала посміхатися колишньому керівнику Хмельницькобленерго Олегу Козачуку саме після того, як колишній директор з правових питань Хмельницькобленерго Андрій Пилипенко покинув компанію і зайняв пост керівника держпідприємства «гарантований покупець».
На думку Гапонова, цей юрист прославився тим, що примудрився займати посаду директора з правових питань АТ «Хмельницькобленерго» навіть після закінчення терміну його трудового контракту і за умови, що Фонд держмайна не давав своєї згоди на продовження трудового контракту з Андрієм Пилипенком.
«Мета-отримання доступу до фінансів держкомпанії. Для мене досі залишається загадкою, як фігурант як мінімум 4 кримінальних проваджень, який має свої сонячні електростанції, позичає майже 7 (сім!) мільйонів гривень виробнику електроенергії за "зеленим" тарифом, і сімейний бізнес якого, також пов'язаний з виробництвом електроенергії з енергії сонця, стає керівником держкомпанії, яка купує електроенергію і платить гроші виробникам електроенергії, яким встановлено «зелений» тариф?!",- підсумував Гапонов.
Нагадаємо, голова робочої групи ТСК, нардеп Валентин Наливайченко повідомив, що робоча група Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань кризи в енергетиці встановила конфлікт інтересів і факти можливої корупції в діях в.о. керівника Державного підприємства "гарантований покупець" Андрія Пилипенка.
Наливайченко повідомив, що за результатами попередньої перевірки декларації цього топ-чиновника він готує звернення до НАБУ з вимогою відкрити провадження за фактом зловживання службовим становищем в особистих інтересах керівника Державного підприємства.
За інформацією ТСК, керівник держпідприємства задекларував діючі сонячні електростанції, що знаходяться на етапі будівництва станції, а також трейдерів електроенергією.