Лікар зазначив, що 350 мг вина в тиждень - вже згубно діє на печінку і скорочує життя на 4-5 років.

Керівник клініки Efferent, хірург-гепатолог вищої категорії Чорномиз Віталій Дмитрович спеціально для Clutch відповів на дивні питання про здоров'я печінки.

- Чи правда, що спорт шкідливий для печінки, тому що при бігу болить бік?

"Ні, при бігу, однозначно, болить не печінка. Під час спорту ви підсилюєте роботу і клітин печінки, і жовчовивідної системи. Ви допомагаєте розщеплювати більше жирів, покращуєте синтез того ж холестерину. Так може реагувати жовчовивідна система, але не печінка. Займайтеся на здоров'я спортом, але не забувайте контролювати стан шлунково-кишкового тракту", - відповів лікар.

- Чи правда, що міцні напої завдають меншої шкоди печінці, ніж пиво або вино?

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Неправда. Всі алкогольні напої завдають шкоди печінки. Звичайно, багато що залежить від концентрації. Кажуть, що 350 мг вина в тиждень - вже згубно діє на печінку і скорочує життя на 4-5 років. Коли пацієнт каже, що п'є алкоголь тільки раз на тиждень, але це 3-5 келихів вина – шкода для печінки вже наноситься", - повідомив гепатолог.