В Україну прийшло сильне похолодання, і полярники вирішили поділитися кількома порадами, Як захиститися взимку від холодів.

Про це написали на сторінці Національного антарктичного наукового центру в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщають про різні новини зі станції "Вернадського".

Сніг дістався до України, а це означає, що настала справжня зима. Це все виглядає звичайно красиво, але, варто враховувати, що на вулиці не травень місяць, і дуже холодно. У зв'язку з цим полярники дали поради, які допоможуть захиститися від похолодання і обмороження.

Для того, щоб не замерзнути на холоді необхідно більше рухатися. Навіть якщо вам доводиться коштувати або сидіти на місці, робіть рухи пальцями, ногами, руками.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також, не рекомендується виходити на холод голодними, так як організму в цю пору року потрібно багато енергії. Можна взяти з собою шоколад, або живильний батончик, щоб відновити сили.

Не забувайте користуватися зволожуючими кремами. Не менше, ніж за півгодини до виходу з дому, щоб він встиг просочитися. Для губ також найкраще використовувати гігієнічну помаду або ж бальзам.

Полярник, фото: Facebook
Полярник, фото: Facebook

Одягайте відразу кілька куль одягу, між якими залишається простір. Так тепло буде зберігатися довше.

Дуже зручна і тепла річ-термоодяг. Він існує різних видів. Наприклад, для активного руху на морозі вибирайте добре відводить вологу. Якщо ж ваша активність буде не дуже високою, то потрібна Теплозберігаюча одяг.

Також, варто відзначити, що грітися алкоголем - дуже погана ідея, так як він дає зігріваючий ефект тільки перший час, а потім діє навпаки, і ви мерзнете ще сильніше.

Нагадаємо, що харків'ян попередили про критичне зниження температури, місцями до -20: бережіть зуби

Раніше повідомляли, що українців накриють морози до -17 градусів

Також, у вагон Укрзалізниці прийшла " Зимова казка – - замети не гірші за Карпатські.