Серед автомобілістів існує категорія водіїв, яка полюбляє подрифтувати чи влаштувати перегони на автошляхах загального користування. Чи передбачено покарання за таку манеру водіння і чому серед дрифтерів немає справжніх гонщиків, розбиралися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Сайти оголошень рясніють пропозиціями придбати стареньке авто, яке обійдеться менше, ніж одна тисяча доларів. Так звані «корчі» можна легко переобладнати в спорткар для дрифту. Та варто зазначити, що технікою безпеки в таких автівках частіше за все нехтують.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Транспортні засоби, які призначені для професійного дрифтування, оснащують спеціальним металевим каркасом, який у разі аварії може врятувати життя гонщику. У салоні таких автомобілей немає жодних обшивок, килимків та мінімум легкозаймистих матеріалів. Крім того, в них встановлюють автоматичну протипожежну систему.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Професійні автогонщики наголошують: не варто дрифтувати на дорогах міста, робити це можна лише на спеціально відведених майданчиках. Адже своїми діями водії наражають на небезпеку не тільки себе, а й решту учасників дорожнього руху.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Зазвичай, під час різкого заносу практично завжди відбувається додаткове порушення правил дорожнього руху, наприклад, перетин суцільної лінії або виїзд на зустрічну смугу

«Такі різкі дії водія є причиною створення аварійних ситуації і змушують інших учасників дорожнього руху різко змінювати або швидкість, або напрямок руху. За такі порушення автовласники можуть бути позбавленні права керування свої транспортним засобом», — коментує автоюрист Денис Журавель.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Та варто зазначити: «прямого» покарання та штрафу за дрифтування в таблиці порушень правил дорожнього руху України поки що немає.

Нагадаємо, в Україні подорожчали бензин і дизпаливо: слідом за продуктами і комуналкою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", гола Alyona Alyona помріяла про інтим у несподіваному місці: "Не бійтеся...". Alyona Alyona розповіла про свої потаємні бажання

Також "Знай.ua" писав, Alyona Alyona після дрифту на Софійській площі засвітила "темне око": "Якщо ви помітили...". Alyona Alyona пожалілася на "темне око"