Про це він розповів на каналі «Znaj.ua» у програмі «Суть подій».

За словами гостя програми, вартість борщового набору справді виросла і це не пов’язано із сезонами. «Загальна ціна продовольчого набору, який ми називаємо борщовим, виросла на 40-50%», - повідомляє він. Ключовою ж причиною цього Олег Пендзин називає поганий врожай в Україні та інфляцію.

Далі він коментує ситуацію з окремими продуктами. «Єдиний продукт з борщового набору, який подешевшав, – це картопля. У листопаді минулого року картопля була на 6% дорожче», - каже економіст. Тим не менш, зазначає експерт, із іншими продуктами ситуація гірша: протягом цього року вартість цибулі та буряка зросла удвічі, моркви та капусти – на 60%.

Окрім цього, повідомляє Олег Пендзин, ціна курятини виросла на 30-40%, це ж стосується й інших сортів м’яса, наприклад, яловичини та свинини, хоч і не настільки суттєво.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пендзін заявив, що логіка утворення державного бюджету України застаріла і нереалістична.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк розповів, до чого призведе дефіцит газу.