Про це він розповів на каналі «Znaj.ua» у програмі «Суть подій».

За словами гостя програми, вартість борщового набору справді виросла і це не пов’язано із сезонами. «Загальна ціна продовольчого набору, який ми називаємо борщовим, виросла на 40-50%», - повідомляє він. Ключовою ж причиною цього Олег Пендзин називає поганий врожай в Україні та інфляцію.

Далі він коментує ситуацію з окремими продуктами. «Єдиний продукт з борщового набору, який подешевшав, – це картопля. У листопаді минулого року картопля була на 6% дорожче», - каже економіст. Тим не менш, зазначає експерт, із іншими продуктами ситуація гірша: протягом цього року вартість цибулі та буряка зросла удвічі, моркви та капусти – на 60%.

Окрім цього, повідомляє Олег Пендзин, ціна курятини виросла на 30-40%, це ж стосується й інших сортів м’яса, наприклад, яловичини та свинини, хоч і не настільки суттєво.

Популярні новини зараз
Міноборони спростило ВЛК: як тепер довести хворобу мобілізованим Новий предмет у школах обурив батьків: не довіряють вчителям Дитячі садочки змінюють формат: про дітей піклуватимуться по-новому Уроки стають коротшими, перерви – довшими: що зміниться у школах з 2025 року
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пендзін заявив, що логіка утворення державного бюджету України застаріла і нереалістична.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк розповів, до чого призведе дефіцит газу.