Денис Шмигаль ініціював закон, який дозволяє відбирати земельні ділянки у власників для будівництва доріг. Про це повідомляє портал Верховної Ради.

Йдеться про законопроект №6422, який подали до Верховної Ради на розгляд. Законопроектом передбачається право на вилучення земельної ділянки, якщо він буде заважати будівництва ряду об'єктів або в тому випадку, якщо власник не зможе домовитися з владою за місяць.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Список об'єктів, будівництво яких дозволяє вилучати землю:

  • Автомобільних доріг загального користування державного значення;
  • Моста;
  • Естакада;
  • Об'єктів, необхідних для їх експлуатації.

Рішення про примусове відбирання землі, інших розміщених на ньому об'єктів, приймається органами місцевого самоврядування або виконавчої влади, яких наділили цими повноваженнями.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше портал Знай.uа, священик розповів дітям, що Санта Клауса не існує: вибачалася вся єпархія . Йдеться про сицилійського єпископа Анатоніо Стальяно, який під час релігійного фестивалю перед дітьми заявив про неіснування казкового персонажа і те, що його червоний костюм був створений компанією Coca-Cola для реклами.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе.

Раніше повідомляли, у Мукачеві вакцинацію перетворили на лотерею: автомобіль, велосипеди та самокати за щеплення.