Депутати Верховної Ради збираються повернути держрегулювання продуктів. Про це повідомляє Інтерфакс.

Йдеться про законопроект №6374 «про ціни і ціноутворення», який був зареєстрований. Він передбачає відновити державне регулювання на так звані соціальні продукти харчування

Передбачається, що державне регулювання цін на соціальні продукти харчування здійснюватиметься за допомогою націнки не менше п'яти відсотків і не більше п'ятнадцяти відсотків від відпускної ціни виробника.

Продуктовий магазин, фото: Знай.ua
Продуктовий магазин, фото: Знай.ua

Також законопроект передбачає складання переліку продуктів, які мають суттєву соціальну значимість. Його визначає український уряд.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Законопроект передбачає введення держрегулювання цін на гречану крупу, цукор-пісок, Борошно пшеничне вищого сорту, вермішель з борошна вищого сорту пшениці, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, хліб житньо-пшеничний, а також інші продукти.

Раніше повідомляв Знай, у Києві готуються до встановлення 31-метрової ялинки: як виглядатиме головна красуня 2022 року

Як повідомляв Знай.иа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Тому громадяни, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні знати, за яких умов субсидія не призначається.

Знай.иа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя". Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена.