Марина Соболєва розповіла в своєму Фейсбуці, що її домашнього улюбленця на прогулянці парком вкусив енцефалітний кліщ. Ветеринари розповідають, що зараз майже через день до них привозять тварин з піроплазмозом. Як захистити своїх домашніх улюбленців і мінімізувати ризики, розповів кандидат біологічних наук – Ігор Небугаткін.

Біолог стверджує, що кліщі в зимовий період існують в ґрунті, адже там завжди зберігається температура +5 градусів, яка є оптимальною для їх існування. В періоди, коли на поверхні температура повітря коливається вище позначки нуля, кліщі можуть виходити на поверхню і вкусити вашу тварину. Особливо великою є загроза піймати паразита в теплих регіонах, наприклад, на півдні України. Позитивною ж новиною тут є те, що всі кліщі, які переплутали сезон та вилізли на поверхню – загинуть від морозу.

Щоб захистити домашнього улюбленця, експерт радить використовувати речовини, які відлякують кліщів – це можуть бути спеціальні каплі або ошийники. Також біолог радить ретельно оглядати своїх тварин після кожної такої прогулянки.

Нагадаємо, що під київського метро впала людина

Як раніше повідомляв портал Знай.юа, що поліція та група порятунку тварин врятувала 53 собаки за мить до їх забою

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також Знай.юа розказав про 5 божевільних ідей, які підкорили світ