Вживання продуктів з великим вмістом холестерину може завдати шкоди здоров’ю.

Хоча і вважається, що таке природне з’єднання, як холестерин, необхідно для здорового функціонування організму, однак, якщо налягати на їжу з його великим вмістом, то це може завдати шкоди здоров’ю. При цьому існують продукти, в яких вміст холестерину надзвичайно високий, тому їх частого вживання варто уникати.

Znaj.ua з посиланням на видання Express назвало п’ятірку продуктів з високим вмістом холестерину.

На першому місці смажені страви. Смажене у фритюрі м’ясо, картопля і так далі містять багато холестерину, і тому їх варто по можливості уникати. Ці продукти дуже калорійні і іноді можуть містити трансжири, які лише підвищують шанси на різні захворювання.

Також не варто забувати і про фастфуд. Вживання їжі з кафе швидкого харчування може збільшити ризик багатьох хронічних захворювань, включаючи хвороби серця і діабет. Фанати такої їжі нерідко страждають від зайвої ваги, і як правило, мають більш високий холестерин, що викликає порушення регуляції цукру в крові.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

До не самої здорової їжі належать оброблене м’ясо з напівфабрикатами. Сюди варто віднести сосиски, шинку, бекон, ковбаси, тощо. Вченими було встановлено, що постійне часте вживання таких продуктів пов’язане з підвищеним ризиком серцевих захворювань і деяких видів раку, наприклад, раку товстої кишки.

Кожен з нас інколи може дозволити собі різноманітні десерти. Але не варто забувати, що десертні страви містять не лише холестерин, але і цукор. Регулярне вживання солодкого з часом може привести до збільшення ваги і з різних причин негативно відбитися на здоров’ї. Крім того, десерти позбавляють організм поживних речовин, включаючи вітаміни, мінерали і корисні жири.

Замикають п'ятірку жирні молочні продукти. До них належить незбиране молоко, жирний йогурт і сир – вживання таких продуктів може негативно вплинути на здоров’я, тому варто віддати перевагу знежиреній або напівобезжиреній молочці.