На офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України з'явилася інформація про зміну правил в'їзду в Україну через новий і дуже небезпечний штам коронавірусу (COVID-19) - "Омікрон".

Тепер українці, які повертаються в країну після перебування в Південно-Африканській Республіці, Республіці Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівстві Лесото, Королівстві Есватіні і Республіці Мозамбік зобов'язані пройти самоізоляцію. Це стосується тих, хто був там більше семи днів протягом останніх двох тижнів.

Аеропорт, скріншот: Youtube
Аеропорт, скріншот: Youtube

Самоізоляція триває протягом двох тижнів, що було вирішено в ході селекторної наради з Президентом України Володимиром Зеленським, 29 листопада, в понеділок.

"Дослідження нового штаму тривають. Очікується, що більше інформації буде доступно в найближчі тижні. Але вже зараз ми закликаємо наших громадян утриматися від поїздок до країн, де був виявлений новий штам", - заявив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Перелік країн з часом може бути розширений, так як "Омікрон" діє набагато сильніше попередніх штамів. Якщо українці раптом перебувають на території зазначених країн в даний момент, вони повинні чітко дотримуватися всіх протиепідемічних вимог і своєчасно звертатися в медустанови при наявності симптомів. Відомо, що "Омікрон" викликає більш важкий перебіг хвороби і здатний заражати молодих людей, студентів.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми - втома , прискорений пульс і температура

Як повідомляв "Знай.ua", Covid-19 в Україні перед робочим тижнем уходить у відпустку, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ на 28 листопада

Знай.ua писав, слід "Кварталу 95" в Росії, підкуп депутатів і гризня з журналістом – головне з пресмарафону Зеленського