Вчені виявили небезпеку на Місяці, яке несе смертельну небезпеку для людини. Про це повідомляє телеграм-портал Naked Space.

Місія "Аполлона" виявила пил на супутнику Землі. Вчені з Університету Стоуні Брук знайшли, що в ній є безліч елементів, які погано впливають на клітини людини. Близько дев'яноста відсотків їх гине через взаємодію з цим елементів.

Ще однією проблемою є абразивність місячного пилу. Оскільки на Місяці відсутні вітру, частинки пилу не руйнуються і не шліфуються, залишаючись гострими, як скло. Вони можуть потрапити в легені людей і привести до смерті.

Найтриваліше за майже 600 років місячне затемнення
Найтриваліше за майже 600 років місячне затемнення

Попри те, що від пилу космонавтів захищає скафандр, це все одно може створювати проблеми для майбутньої колонізації супутника Землі. Тому зараз інженери активно працюють над тим, щоб захистити людство від цієї небезпеки.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще