Сімнадцять порушень режиму повного і всеосяжного припинення вогню зафіксовано в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 19 листопада.
Про це повідомляє пресштаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook. Путінських окупантів нічого не зупиняло. При обстрілі вони використовували і заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Українські військовослужбовці, фото: Facebook
Українські військовослужбовці, фото: Facebook

Постраждали при цьому населені пункти Мар'їнка, Лопаскине, Причепилівка, Новомихайлівка, Катеринівка, Піски, Попасна, Авдіївка, Новотошківське, Золоте-4 і Нижнє. Обстріли велися за допомогою артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм і 120 мм, стрілецької зброї, гранатометів різних систем (включаючи протитанкові і станкові) і великокаліберних кулеметів.

"Втрат серед цивільного населення немає. В результаті ворожих дій один військовослужбовець отримав поранення, несумісне з життям. Командування та особовий склад Об'єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріли", - йдеться в повідомленні. ООС

Українські військовослужбовці, фото: Facebook
Українські військовослужбовці, фото: Facebook

Станом на сьогоднішній ранок, російсько-окупаційні війська ще не відкривали вогонь. Однак воїни ЗСУ повністю контролюють ситуацію на Донбасі і виконують завдання за призначенням, щоб захистити мирних жителів від агресії.

Нагадаємо, жителі Луганщини могли залишитися без українського мовлення

Як повідомляв "Знай.ua", шахта "Південнодонбаська 1" відключена від електроенергії через системні борги, – Чех

Знай.ua писав, Шон Пенн погляне на Донбас і Майдан очима українських героїв, які не вмирають