Традиційно 19 листопада відзначається Міжнародний день чоловіків. Свято приурочене до теми здоров'я та важливої ролі чоловіків у родині та вихованні дітей.

Це свято було засноване в 1999 році в Республіці Тринідад і Тобаго з метою боротьби з дискримінацією чоловіків і турботи про чоловіче здоров'я.

Зараз Міжнародний день чоловіків відзначається в Австралії, країнах Карибського басейну, Північної Америки, Європи, Азії, а також ООН і ЮНЕСКО. Визнане офіційним святом у більш ніж 50-ти країнах світу. Ідея святкування Міжнародного дня чоловіків отримала підтримку з боку організацій ООН, ЮНЕСКО та інших країн.

Міжнародний чоловічий день 2021 / фото ua.depositphotos.com
Міжнародний чоловічий день 2021 / фото ua.depositphotos.com

Поки що в Україні Міжнародний день чоловіків не дуже популярний, особливо, якщо порівнювати його, наприклад, з Міжнародним жіночим днем - 8 березня. Однак, це просто виправити, сьогодні ви можете привітати своїх рідних чи знайомим чоловіків та зробити їм подарунок - їм точно буде дуже приємно.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Всесвітній день чоловіків: привітання у віршах

У День чоловіків від серця вітаю
Всіх сильних представників землі!
І від душі їм щастя побажаю,
Щоб досягати цілей завжди могли!
Щоб жінок поважали і цінували,
Щоб кожен був прекрасним батьком!
Щоб вас завжди відчайдушно любили
А в роботі кожен був босом!

Міжнародний чоловічий день 2021 / фото hurrytolove.ru
Міжнародний чоловічий день 2021 / фото hurrytolove.ru

Прекрасний чоловік, батько, сім'янин –

Про це всі знають, ти такий один.
Працювати ще встигнеш, сьогодні гуляй,
По правді сказати – відпочивай.
Кар'єри тобі бажаю крутої,
Від рідних поваги й доброї долі!

Мій чоловік – моя опора,
Моя підтримка у житті.
Моє сьогодні, завтра, вчора.
З тобою, мов у забутті.
Люблю тебе і поважаю,
Хай процвітає весь твій рід,
І в Міжнародний чоловічий день бажаю
Свій автопарк біля воріт.

Нагадаємо, що віруючі УПЦ вшановують ікону Богородиці «Безпорадних єдина Надія». Сьогодні Православна Церква вшановує образ Божої Матері «Безпорадних єдина Надія»

Також Знай писав, українцям подарують рекордну кількість вихідних у грудні. Окрім того, робочі передсвяткові дні будуть скорочені на одну годину

Раніше Знай повідомляв, Новий рік і Різдво в Україні з розмахом відсвяткують лише вакциновані: видаватимуть спеціальні браслети