Кібербезпека – це необхідність у сучасному світі, де майже всі сфери життя підпорядковані комп’ютерам. Головні ТОП-9 правил кібербезпеки нагадали в «Освітній асамблеї».

Користувачам нагадали, що ризик отримати «вітання» від хакерів та кіберзлочинців зростає у світі ледь не щодня. Як не втратити доступ до свого акаунта та захистити персональні дані?

«Твій пароль змінено, дані викрадено, доступ до облікового запису втрачено. Йди вчи основи кібербезпеки» Погодься, неприємно було б отримати таке повідомлення після входу на якийсь сайт», - додали в «Освітній асамблеї».

Користувач за комп'ютером, скріншот: Youtube
Користувач за комп'ютером, скріншот: Youtube

Головні правила кібербезпеки:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
  • Програмне забезпечення потребує регулярного оновлення, оскільки з часом воно стає більш вразливим до кібератак. Краще користуватися ліцензійним ПЗ.
  • Паролі мають бути складними, їх потрібно регулярно змінювати з використанням великих-малих літер, цифр, спецсимволів. Для різних сайтів мають бути різні паролі.
  • Використовувати двофакторну аутентифікацію, наприклад, в онлайн-банкінгу.
  • Створювати резервні копії важливих документів на незалежному сервері. Так буде легше зберегти дані у разі їх витоку.
  • Не можна переходити за незнайомими посиланнями, завантажувати незнайомі файли – є ризик отримати вірус чи шкідливий додаток.
  • Не можна використовувати публічні мережі Wi-Fi для передачі важливої інформації. 7. Варто створити окрему віртуальну картку, щоб оплачувати товари та послуги в мережі Інтернет, щоб обмежити доступ до даних, пов’язаних із банківськими рахунками.
  • Не варто публікувати у соцмережах приватну інформацію типу геотегів, номерів телефонів, email.
  • Не можна вставляти знайдену флешку чи інший носій інформації у свій пристрій.

Раніше повідомляли, електронна скринька: що це, як працює електронна пошта.

Як повідомляв Знай.uа, Офіс Зеленського, перельоти, резиденції: у скільки українцям обійдеться новий уряд.

Знай.uа писав, популярні програми Windows 10 обчистили гаманці користувачів з усього світу: ви могли їх не помітити.