Біляші-одне з популярних страв татарської кухні, яке набуло широкого поширення як вулична їжа.
Зазвичай вони готуються з дріжджового тіста з начинкою з баранячого або свинячо-яловичого фаршу. Пропонуємо рецепт набагато простіше і швидше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля тесту знадобиться
- • 2 склянки кефіру
- * 0,5 чайної ложки соди
- * 0,5 чайної ложки солі
- * 0,5 чайної ложки цукру
- • борошно
Для начинки потрібно:
- * фарш м'ясний
- • цибуля
- • часник
- * сіль, перець
- * зелена цибуля і зелень за бажанням
Кефір необхідно злегка підігріти до теплого стану, до температури 30 градусів, покласти соду, розмішати, посолить, додати цукор і знову розмішати. Після потрібно дати трохи постояти - буквально хвилину.
В отриману суміш поступово додати борошно, не забуваючи добре помішувати і довести до консистенції домашньої сметани.
У пропорції один до одного до тіста додати м'ясний фарш і добре перемішати. Суміш викладати на сковороду як оладки і смажити на олії. Олії в сковороді повинно бути досить багато, щоб "ледачі" біляші добре просмажилися.
Знай.ua нагадує: Євген Клопотенко вигадав новий спосіб запікання яблук: потрібні лише згущене молоко і сіль
Як раніше повідомляв Знай.ua: Гречаний хліб з двох інгредієнтів: без дріжджів, закваски і навіть борошна
Також Знай.ua писав: Насипний пиріг з корицею за 7 хвилин: блогерка поділилася економним рецептом на всю сім'ю