Як відомо, наприкінці минулого тижня світ здригнувся від новини про вбивство оператора з України голлівудським актором. Це сталося випадково, і тепер експерти обговорюють, чи будуть пред'являти звинувачення Алеку Болдуіну.

Про це стало відомо завдяки порталу USATODAY, де обговорили це питання з юристами, а також припустили, хто може понести відповідальність за смерть Галини Хатчінс.

Алек Болдуін, фото: Instagram
Алек Болдуін, фото: Instagram

Сталося це в п'ятницю, 22 жовтня, на зйомках фільму "Iржа". Голлівудський актор Алек Болдуін вистрілив з пістолета, і в результаті загинув оператор фільму з України, а режисер перебуває у важкому стані.

Помічник режисера Дейв Холлс вручив акторові заряджену зброю і заявив, що його безпечно використовувати, і це спеціальне, яке завжди використовують для зйомок фільму. Виявилося, що це не так, і в результаті одна смерть, і ще одна людина поранена.

"Належне дотримання питань безпеки на знімальному майданчику буде великим загальним питанням, яке буде поставлено і яке може мати величезний вплив на будь - які потенційні юридичні питання, які можуть виникнути у зв'язку з цією справою",-говорить Рейчел Фісет, керуючий партнер лос-анджелеської фірми Zweiback, Fiset & Coleman.

Експерти відзначають, що розслідування даної трагедії має бути більш ретельним, і як тільки можна буде легко відповісти на всі питання, вже будуть винесені звинувачення.

При цьому, незважаючи на те, що саме актор стріляв, йому навряд чи будуть висунуті звинувачення, адже, він не усвідомлював, що зброя містить бойові патрони, як зазначає прокурор.

Але, при цьому, деякі відзначають, що притягнути до відповідальності його все ж можуть, якщо буде доведено, що той безвідповідально поводився з пістолетом.

"Якби були кути, які були вирізані, і ці кути грали будь-яку роль в смерті оператора і травмі режисера, то Алек Болдуін несе велику відповідальність не як актора, а скоріше як продюсера" - розповідає адвокат Мігель Кустодіо, коли відповідав на питання про те, хто понесе відповідальність за смерть Галини.

Нагадаємо, що стало відомо, де Алек Болдуін знайшов заряджений пістолет

Раніше повідомляли, Алек Болдуін не перший: самі гіркі помилки під час зйомок фільмів-від ударів до паралічу.

Як повідомляв Знай.uа, Алеку Болдуіну в руки потрапила зброя з бойовими патронами: копи розкрили звіт після смерті Українки Галини Хатчінс.