В Україні істотно побільшає «червоних» карантинних зон. Про це стало відомо з повідомлення Міністра КМУ Олега Немчінова.

Як зазначається, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було ухвалено рішення про розширення переліку областей, які ввійдуть до «червоної» зони.

«Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 30 жовтня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей», - повідомив він.

Відомо, що червоний рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень, які запроваджуються в регіонах.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зокрема,

  • забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо.
  • Обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.
  • Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

Нагадаємо, українців, які порушують обмеження "червоної" карантинної зони, строго каратимуть: 170 тисяч грн штрафу і закриття. В Україні порушники обмежень "червоної" карантинної зони, можуть отримати солідний штраф за недотримання правил.

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягатимуть обов'язковій вакцинації від коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, українцям пророкують "червону" зону на Новий рік та Різдво: що буде заборонено під ялинкою. Епідеміологиня розповіла, чи чекати українцям локдауну на новорічні свята, адже зараз спостерігається серйозне погіршення ситуації.