За останні місяці ми розібрали безліч ситуацій, що стосуються наших домашніх улюбленців, включаючи боротьбу з запахом котячої сечі, список неприємних їм ароматів та інше.

Зараз ми відповімо на питання — чому хапання кота за шкірку може привести до смерті. Хоча всі ми знаємо про поширений міф, що якщо взяти кота за загривок, то йому взагалі не боляче. І завжди виправдання в цій ситуації призводить до того, що коти адже так носять кошенят і нічого не відбувається.

Зірки, які прихистили домашніх тварин: скріншот: YouTube
Зірки, які прихистили домашніх тварин: скріншот: YouTube

Але все не так просто, бо мами-кішки беруть кошеня і зубом передавлюють спеціальний нервовий пучок, що паралізує хвостик і змушує малюка піджати лапки.

Тварина розтягує саме шкіру, а не м'язи. А ось у дорослому віці шкіра втрачає свою еластичність і стає грубою, тоді як у кошенят вона легко розтягується і не травмується, будучи дуже тоненькою, коли кішка хапає її зубами.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Коти на роботі, кадр з відео
Коти на роботі, кадр з відео

У ситуації з дорослими котами такого статися не може — тягнуться м'язи, тварина починає смикатися, а м'язи тягнуться ще сильніше, завдаючи ще більший біль. Цей процес може перетиснути дихальні шляхи і хребет, що призведе до травми або розриву м'язів.

Нагадаємо, улюблене мурчання котиків приховує складний механізм і небезпека: що ховається під солодкими звуками

Як повідомляв "Знай.ua", сказали здоровий, а потім виявився кліщ: на що потрібно звернути увагу при огляді кота у ветеринарній клініці

Знай.ua писав, кіт Садового перетворився на антистрес для львів'ян - "Дивитися тричі на день після їжі". У коментарях багато хто зізнається в безмежній любові до милого котика.