Як відомо, цього року для українських водіїв правила дорожнього руху кардинально змінилися. Додалися нові штрафи, а також повернувся технічний огляд машини. Що обов'язково потрібно знати.

Про це стало відомо завдяки новому матеріалу на порталі Арміяiнформ.

Ось, наприклад, про штрафи. Цього року з'явилися нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Тепер мінімальна сума, яку заплатять водії, становить 510 гривень.

Штрафи за паркування - фото UA.news
Штрафи за паркування - фото UA.news

Це за непристебнутий ремінь, відсутність шолома у мотоцикліста, неосвітлений номерний знак, розмова по телефону без гарнітури, а також порушення правил проїзду перехресть, зупинок і проїзд на заборонений знак світлофора.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Якщо покинути місце ДТП, то штраф збільшиться з 255 до 3400 гривень. Також же покарання світить тим водіям, які перевищили швидкість більш, ніж на 50 кілометрів на годину.

водій, фото Pxhere
водій, фото Pxhere

Створення аварійної ситуації тепер коштуватиме 1445 гривень водіям, тому, потрібно бути акуратніше, і їздити за правилами. Це заощадить не тільки ваш бюджет, але і може зберегти життя людей.

дороги, скріншот з відео
дороги, скріншот з відео

Якщо їздити на автомобілі без прав, то штраф складе 425 гривень, а якщо їх зовсім немає у водія - віддавайте 3400. При цьому, якщо він був їх позбавлений раніше, то штраф збільшується до 20 400 гривень.

Найдорожчий штраф за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Якщо це перший раз-платите 17 тисяч і втрачаєте водійського посвідчення на рік.

Штрафи, фото: ВВС
Штрафи, фото: ВВС

Якщо за рік це повториться, то штраф вже буде 34 тисячі гривень, і позбавлення документа на 3 роки.

Ну, а якщо третій-готуйте практично 2 тисячі доларів - 51 тисячу гривень. За таке не тільки позбавляють посвідчення на 10 років, а й конфіскація автомобіля.

Також, було прийнято рішення з цього року повернути обов'язковий техогляд. Все це завдяки асоціації, яку підписали з Європейським Союзом. Відбудеться це вже ближче до вересня 2022 року, і зараз Міністерство інфраструктури займається цим питанням.

Техогляд, скріншот: Youtube
Техогляд, скріншот: Youtube

Проходити повинні будуть всі власники легкових і вантажних автомобілів, а також власники причепів. Найімовірніше, його потрібно буде проходити і через чотири роки після першої реєстрації автомобіля, а після цього кожні два роки.

Проходження техогляду - фото Економічна правда
Проходження техогляду - фото Економічна правда

За відмову проходити техогляд передбачений штраф у розмірі 1400 гривень.

Раніше повідомляли, нардепи хочуть "списати" водіям до 17 тисяч, а для нелегалів готують чималі штрафи.

Знай.ua писав, водіям пора "пригальмувати": на київських дорогах з'явився новий знак.

Також, в Києві помітили" Золотий " Hennessey Venom 1000 Twin Turbo: мрія всіх чоловіків.