Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду України.

Згідно з чинним Законом про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, оформити пенсію в 50 років та отримувати по життєву державну допомогу можуть жінки, які:

  • народили п'ятеро або більше дітей або виховали їх до 6-річного віку;
  • мають дітей-інвалідів з дитинства та виховали їх до певного віку.
  • Проте для оформлення пенсії, жінки повинні мати не менше 15 років страхового стажу.

Батько, що виховав п’ять та більше дітей або дитину з інвалідністю також може оформити пільгову пенсію. Виплати призначаються з 55 років. Також чоловік повинен мати не менше 20 років страхового стажу.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №461 (Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах) пільгову пенсію також можуть оформити жінки, які працюють на гірничих роботах, видобутку газу, на підприємствах рудної та хімічної промисловості, металургії. Працівниці цих галузей можуть виходити на заслужений відпочинок у 45 або 50 років, в залежності від списку шкідливості. Проте слід пам’ятати, що на одному підприємстві може бути як перший, так і другий список шкідливості. Тож його працівниці можуть виходити на пенсію по-різному.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Крім того, жінки-працівниці культурної галузі також можуть виходити на пенсію раніше. Наприклад, балерини. Для того, щоб оформити пенсію вони повинні мати стаж 20 років. Проте свою кар’єру вони починають досить рано, тож у 40 років вже можуть отримувати пенсію.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова заявила, що реальних підвищень пенсій або істотних змін немає.

Також раніше Знай.ua писав, що у газетах, які розповсюджуються по селах, шахраї пропонують купити поштою якийсь товар.

Як повідомляв Знай.uа, шахрайки "гіпнозом" поцупили в українки мільйон: "Знімали негативну енергію".