Українцям доступна можливість зробити КТ. Про це повідомляє портал МОЗ на своїй офіційній Фейсбук-сторінці.

Комп'ютерна томографія призначається для того, щоб визначити стан органів грудної клітини. Найчастіше це робиться в разі можливих патологій, важкого стану пацієнта.

Скрін, відео YouTube Лікарня
Скрін, відео YouTube Лікарня

Українці мають право на те, щоб зробити цю недешеву процедуру безкоштовно. Для цього треба.

  1. Пацієнт повинен звернутися до свого сімейного або лікуючого лікаря за медичною допомогою. У разі, якщо лікар бачить таку потребу, то виписує пацієнтові е-направлення на обстеження.
  2. Пацієнт вибирає медичний заклад, який надає амбулаторну допомогу за контрактом з НСЗУ.
  3. Пацієнт повинен зателефонувати до відповідної поліклініки і уточнити, чи має медичний заклад апарат для проведення КТ (томограф) і лікаря, який його може зробити.

Якщо людина, яка потребує цьому дослідженні, лікується на стаціонарі, то він проходить КТ в тій лікарні, в якій він був госпіталізований.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні Covid - 19 потроху відступає, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ на 16 жовтня. Оперативне зведення статистки по захворюваності Covid-19 в Україні за минулу добу

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягають обов'язковій вакцинації від коронавірусу

Також "Знай.ua" писав, обурений батько показав "голодний" обід для школярів-окраєць хліба і прозорий супчик: "їм не соромно". Батько учня поскаржився на" ситні " обіди, які отримують діти в шкільних їдальнях.