На офіційній сторінці Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація від першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького про перевірку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу (COVID-19) за QR-кодом.

Наразі розпочалася інтеграція відповідного програмного забезпечення, спільно з Міністерством цифрової трансформації, на планшети представників правоохоронних органів. Таким чином, у них з'явиться можливість здійснювати швидку перевірку через додаток "Дія", або ж — скануючи паперовий варіант.

Сертифікат про щеплення. Фото: Слово і діло
Сертифікат про щеплення. Фото: Слово і діло
Сертифікат про щеплення. Фото: Слово і діло

Початок таких перевірок відбудеться вже цього четверга, 21 жовтня 2021 року. Здійснювати їх будуть працівники Держпродспоживслужби, центру контролю та профілактики хвороб та патрульні, де спостерігатиметься велике скупчення українців та ймовірне поширення коронавірусу. Такими є торгові майданчики, ринки, громадський транспорт та заклади.

Люди в громадському транспорті, скріншот: Youtube
Люди в громадському транспорті, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Люди, які замовляють і купують підроблені сертифікати про вакцинацію, у разі виявлення підробки документа і спроби скористатися ним будуть притягуватися до відповідальності за порушення карантинних умов", - додав Олексій.

Нагадаємо, в Україні почнуться масові карантинні рейди: людям без масок світять штрафи

Як повідомляв Знай.ua, українці зможуть зняти маски: у МОЗ назвали єдину умову

Також Знай.ua писав, В РНБО заявили, що пік захворюваності коронавірусом очікують наприкінці жовтня: "У лікарні можуть потрапити 50 тисяч осіб"