Один з українських автолюбителів в мережі розповів історію автомобільних номерних знаків України, пише Хайзер.

Автомобільна тематика, особливо тема ретро-автомобілів радянського виробництва як і раніше цікавить велика кількість людей. Наприклад, користувач Instagram "Ukrainian_carspotter" розповів про історію номерних знаків в Україні.

Почалося все ще в 1931 році, коли на території Радянського Союзу вперше ввели єдиний стандарт автомобільних номерів. Ці номери представляли собою чорну пластину, на якій білим кольором було написано дві букви і в чотири цифри. Деякий час по тому, в 1946 році, колір замінили жовтим, після чого такі номери видавалися приблизно до кінця п'ятдесятих років, хоча в окремих регіонах вони видавалися і зовсім до шістдесятих років.

Знайти жовті номери сьогодні практично неможливо, оскільки пройшло вже більше шістдесяти років. За визнанням автора публікації, йому жовті номери траплялися буквально кілька разів, і то у вигляді виставкових експонатів.

Він, однак, торкнувся ще одні раритетні номери, які видавалися з 1959 по 1981 роки. Це чорні номери, на яких писалося чотири цифри і три букви, дві з яких говорили про регіон, в якому був зареєстрований автомобіль.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Такий тип номерів також зустрічається все рідше, проте в українських провінціях вони час від часу трапляються. Автор поста зробив кілька фотографій, на яких зображені автомобілі саме з такими номерами.