В Україні серйозно візьмуться за контроль дотримання правил карантину. З цією метою під час рейдів буде залучено 900 мобільних бригад.

Як повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко в програмі "Суботнє інтерв'ю" на "Радіо Свобода", з порушниками обмежень, в тому числі й вимоги про масочний режим, вестимуть не тільки роз'яснювальні бесіди, а й стануть складати адмінпротоколи.

Віктор Ляшко також повідомив про підсумки наради, в якій брали участь Нацполіція, Держпродспоживслужба, а також було залучено головних санітарних лікарів України та областей. Мобільні бригади "будуть зараз рейдовими перевірками контролювати дотримання протиепідемічного режиму".

Віктор Ляшко, кадр з відео
Віктор Ляшко, кадр з відео

"Щоб мати результат від цих карантинних обмежень, потрібно їх дотримуватися. Тому якщо хтось думає, що може собі дозволити не дотримуватися - для цього саме будуть працювати ці рейдові бригади з рейдовими перевірками, щоб виявляти порушників і притягувати їх до відповідальності", - заявив він. Віктор Ляшко

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Міністр охорони здоров'я додав, що для громадян, щеплених від COVID-19, також залишається актуальною вимога про маски. Він наголосив, що наразі в Україні досить мала кількість вакцинованих осіб, тому нехтувати протиепідеміологічними правилами аж ніяк не можна.

Віктор Ляшко закликає досягти рівня вакцинації до 70-80%. А вже після цього можна й підіймати тему ходіння бе масок. Непростим, за словами глави МОЗ, буде й процес зняття цих обмежень з людей з COVID-сертифікатами, адже навіть щеплення не гарантують на 100%, що людина не може бути заразною.

Нагадаємо, українці обурені холодом у садочках, діти мерзнуть "на бурульку": "Простіше відправити на дистанційку, ніж платити за газ". У дитячому садочку батькам малюків запропонували принести у навчальний заклад обігрівач

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягатимуть обов'язковій вакцинації від коронавірусу

Також "Знай.ua" писав, обурений батько показав "голодний" обід для школярів - окраєць хліба і прозорий супчик: "Їм не соромно". Батько учня поскаржився на "ситні" обіди, які отримують діти у шкільних їдальнях.