В Україні 14 жовтня відзначають не лише День захисників і захисниць Украї́ни, а й свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.

Також 14 жовтня вважається днем заснування Української повстанської армії (УПА), попри те, що історики досі дискутують на рахунок істинної дати її появи.

У цей день лунає багато привітань, зокрема й від високопосадовців. Мабуть, дивно було б одне з них почути від президента РФ Володимира Путіна, але це стало можливим завдяки цікавому відео Уніан, яке з'явилося у мережі.

Володимир Путін, скріншот з відео
Володимир Путін, скріншот з відео

У ролику сам Володимир Путін, а також наближені до нього особи, зокрема відомі російські артисти, наприклад, Олег Газманов, Григорій Лепс, Миколай Расторгуєв, Сергій Безруков та інші, "виконують" пісню "Батько наш Бандера, Україна - мати".

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Нагадаємо, вважається, що перший підрозділ (сотня) УПА було сформовано саме 14 жовтня 1942 року в місті Сарни у Рівненській області.

Відомо, що формування першої сотні очолював командир Сергій Качинський ("Остап"). Він був військовим референтом Організації українських націоналістів (ОУН) на чолі зі Степаном Бандерою.

Нагадаємо, Володимир Зеленський потужно звернувся до захисників та захисниць: "Україна не зазіхає на чуже, але повертає своє". Президент України Володимир Зеленський у День захисників і захисниць України, 14 жовтня, звернувся з привітанням

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимиру Зеленському урочисто присягнули юні козаки на Хортиці: "У вас є головне". Президент Володимир Зеленський на Хортиці прийняв присягу у військових ліцеїстів у День захисника та захисниці України 14 жовтня

Також "Знай.ua" писав, заява МОЗ щодо перевезення дітей: від кого вимагатимуть негативні тести й сovid-сертифікати. У МОЗ зробили важливе уточнення щодо перевезення дітей міжрегіональним транспортом