Глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі телепередачі ТСН на телеканалі "1+1" відповів на кілька запитань, відповіді на які цікавлять громадян.

Він зазначив, що стрімке збільшення хворих на коронавірус (COVID-19) зовсім ні про що не говорить. Більшу увагу потрібно приділити саме інформації про госпіталізацію населення. Бо збільшення кількості госпіталізованих є тривожним сигналом.

Віктор Ляшко, фото: 24 канал
Віктор Ляшко, фото: 24 канал

"Сьогодні десь 95% госпіталізованих-невакциновані. Коли ми будемо нехтувати госпіталізацією, вона буде рости. А це привід оголосити "червоний" рівень емідемічної небезпеки. Один регіон вже потрапив у "червоний" рівень - це Херсонська область. Ще мінімум п'ять на підході, тому хотілося б, щоб люди відповідально поставилися до того, що ми говоримо", - говорить він.

Перед цим глава МОЗ відзначив, що особисто був присутній при госпіталізації вагітної, яка не пройшла курс вакцинації. Жінку вдалося врятувати, але дитина, на жаль, помер.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

А ось Наталія Мосейчук випробувала дежавю, бо складалося відчуття, що ми вже пройшли цей етап. Телеведуча була переконана, що той страшний урок більше ніколи не відбудеться. І задала кілька питань, які стосуються невакцинованих медиків, а ще чому адміністрації шкіл рекомендували відправити дітей на канікули завчасно.

Школа, кадр з відео / ілюстративне фото
Школа, кадр з відео / ілюстративне фото

"Щоб внесення професії "медик" в обов'язкові щеплення не зменшило доступ до медичної допомоги. Якщо зараз ми усунемо 2-3 реаніматолога в ковидній лікарні - це будуть більші наслідки, ніж його продовження в цій лікарні. Канікули ми просимо перенести на тиждень раніше з однієї причини. Ми зменшуємо активність дорослого населення, менше людей відвозить дітей до шкіл, менше користуються громадським транспортом, менше контактують. Тим самим ми зменшуємо соціальну активність", - говорить він.

Нагадаємо, МОЗ перевірить працівників шкiльних їдалень: носіїв інфекцій відсторонять від роботи

Як повідомляв "Знай.ua", Заява МОЗ про перевезення дітей: від кого зажадають негативні тести і сovid-сертифікати

Знай.ua писав, у дітей відмовляють нирки: експерти залізли у водогін українців і обімліли