Поки українці їдуть на заробітки за кордон, на їх місця прибувають мігранти з Індії, Єгипту, Узбекистану та інших менш багатих країн. За два роки приїхало понад 70 тисяч мігрантів. У нас вони в основному працюють кур'єрами і таксистами, тому що для цього не потрібно ніяких документів. Чому виникла така тенденція, розповіли в ефірі програми» Факти " на телеканалі ICTV.

Більшість мігрантів приїжджають в Україну як туристи або студенти з обміну. Багато хто говорить, що залишилися в Україні, тому що тут їм сподобалося.

«У порівнянні з Індією, тут я можу заробити набагато більше. Коли дозвіл на перебування в країні закінчиться, поїду в інші країни", - запевняє один з мігрантів.

Іноземців в Україні стало значно більше після карантину. Фахівці з ринку праці пояснюють, що всьому виною-закриті кордони Європи. Саме туди зазвичай і прагнуть переселенці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Крім того, в останні роки зросла популярність служб доставок і таксі, а там не потрібні ніякі документи, досвід роботи і знання мови.

Серед кур'єрів Glovo-15% є мігрантами. Серед них і білоруси, які втекли від кривавого режиму Лукашенка минулого року.

Однак до Європи Україні ще далеко - у світі відсоток мігрантів набагато вищий. Зараз же, коли більшість українців прагнуть виїхати на заробітки, їх робочі місця займають гості з менш багатих країн.

мігранти
мігранти

Через особливості законодавства більшість мігрантів працюють нелегально.

"Роботодавець, приймаючи іноземця на роботу, зобов'язаний виплачувати йому 10 мінімальних зарплат, тобто 60 тисяч гривень. Це дискримінаційна норма", - вважає Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Україні терміново потрібна міграційна доктрина.

"Нам потрібно відкривати кордони для тих, кого ми хочемо тут бачити, і латати дірки від тих, хто нам тут не потрібен», - говорить Гліб Вишлінський, виконавчий директор Центру економічної стратегії. В іншому випадку Україну наповнять вихідці з Африки та Азії, для яких закони не писані, і ми отримаємо зростання криміналу і злочинів на расовій ниві.

Нагадаємо, раніше Євросоюз дозволив українцям в'їзд без ПЛР-тестів і вакцинації: куди можна поїхати "голим"

Як повідомляє портал Знай.ua Чехія терміново шукає українських заробітчан: пропонують від 13 до 90 тисяч

Також Знай.ua писав, що Зелене світло гастарбайтерам і туристам? Європа відкрила кордони для українців, головні правила в'їзду