Для наших читачів з'явилися дуже важливі новини щодо якості мобільного інтернету. Справа в тому, що буквально днями в Україні все таки встановили обіцяні стандарти якості для інтернету, який надають користувачам мобільні оператори. Відомо, що нові стандарти затвердили в Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Про це стало відомо завдяки новій публікації в мережі Facebook глави Мінцифр Михайла Федорова.

Публікація Михайла Федорова, скріншот: Facebook
Публікація Михайла Федорова, скріншот: Facebook

За словами Михайла Федорова, тепер швидкість завантаження будь-яких файлів з мережі повинна становити не менше 2 Мбіт в секунду, а відправки – відповідно 0,5 Мбіт.

"з метою розвитку 4G-мережі ми встановили нові стандарти якості мобільного інтернету. Завдяки такому рішенню люди більше не потраплятимуть у ситуації, коли доводиться "ловити" інтернет", – пише міністр.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

За словами Михайла Федорова, раніше населений пункт вважали покритим, коли Інтернет і зв'язок були доступні тільки на 65% його території. А все тому, що кожен оператор мав своє поняття про якість зв'язку.

Рішення про встановлення мінімального рівня швидкості стільникового Інтернету, на думку міністра, спричинить за собою потребу в інвестиціях. Зокрема, додаткові кошти знадобляться на будівництво базових станцій, за рахунок яких можна буде поліпшити якість покриття.

"Вже незабаром кожен користувач, навіть якщо він знаходиться на околиці міста, зможе розраховувати на якісний Інтернет", – підкреслив Федоров.

Між тим визначення еталонних показників змотивує провідних операторів України розвивати власні мережі та підвищувати якість сервісу. Також нові правила істотно збільшать конкуренцію між учасниками ринку, зокрема трьома лідерами - Київстар, Vodafone і lifecell. Не кажучи вже про те, що оператори, які не зможуть відповідати новим вимогам влади, швидше за все виявляться "за бортом" цього бізнесу.

Раніше повідомляли, 4 тисячі гривень проти 28 на тих же умовах: скільки платять українцям у Польщі.

Як повідомляв Знай.uа, Vodafone самовільно під'єднав Клієнту послугу і двічі зняв за неї гроші: "Відповідь просто вбила".

Знай.uа писав, кияни просять відновити оплату готівкою в громадському транспорті: "Це незаконно".