Близько 16 мільйонів років тому крихітному безхребетному створенню не пощастило – воно загинуло в деревній смолі, з якої не змогло вибратися. Смола затверділа, перетворилася на домініканський бурштин і піднесла несподіваний подарунок вченим. Статтю про це опублікували в журналі Proceedings of the Royal Society B.

Маленька стародавня тихоходка виявилася настільки несхожою на інші екземпляри, що її винесли у власний рід і назвали Paradoryphoribius chronocaribbeus.

Крихітна тварина має довжину тіла всього 559 мікрометрів, її було дуже складно помітити в Бурштині і розглянути в мікроскоп. Проте, вона стала першим викопним екземпляром, у якого фахівці змогли визначити внутрішню структуру (передню кишку).

Мікроскопічні Безхребетні, тихоходки здатні виживати в екстремальних умовах, таких, як космічний вакуум і шкідливе іонізуюче сонячне випромінювання. Вони живуть на всіх землі, в найнесподіваніших і недоступних для іншого життя місцях. Всі масові вимирання на планеті, навіть наймасштабніші, ніяк не торкнулися тихоходок.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Бурштин, скріншот YouTube
Бурштин, скріншот YouTube

Саме здатність зберігати життєздатність в будь-яких екстремальних умовах і привертає увагу вчених - вони сподіваються, що коли-небудь секрети цих крихітних істот допоможуть людству вижити і колонізувати інші планети.

Нагадаємо, покладено початок безсмертю: люди в білих халатах оживили мозок істоти.

Як повідомляв портал Знай.uа, одну з найбільших таємниць Всесвіту розкрито: чорні діри-не ті, за кого себе видають.

Також портал Знай.ua писав, що стародавні люди прийшли на Мадагаскар з Африки 11 тисяч років тому - це виявилося на 9 тисяч років раніше, ніж припускали вчені.