Експерти розповіли про те, для чого потрібні лічильники газу в квартирі.

Дане введення дозволяє знизити витрати на комунальні послуги, передає портал ВолиньPost. Тарифи на газ зараз підвищуються, з цієї причини легше платити тільки за те "блакитне паливо", яке ви використовуєте.

Зазначимо, що чинне законодавство зобов'язує українців встановлювати лічильник. Однак є варіант платежу за нормативами. На цей час українців не будуть відключати від газу, якщо співвласники будинку вирішили не використовувати лічильник.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Відзначимо, що встановлювати лічильник можуть тільки фахівці, адже газове обладнання відноситься до обладнання підвищеної небезпеки. Найкраще, якщо майстер буде працювати в компанії, яка професійно займається газопостачанням.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Правила вибору місця прості.

  • Прилад не повинен бути розташований ближче 80 см до газової приналежності (це плита, колонка);
  • Відстань від підлоги повинна становити від 120 см.

Раніше ми повідомляли, що тарифи на газ можуть зрости до кінця опалювального сезону. Дану заяву зробив заступник голови парламентського комітету з питань енергетики та послуг ЖКГ Олексій Кучеренко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також "Знай.ua" в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти. Ціни на цукор і соняшникову олію за рік злетіли майже вдвічі-Держстат