Чотирнадцять порушень режиму повного і всеосяжного припинення вогню зафіксовано в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 1 жовтня.
Про це повідомляє пресштаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook. Путінські окупанти продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті ще влітку минулого року в рамках ТКГ. Вони влаштували обстріли позицій українських військовослужбовців при використанні забороненої зброї.

Українські військовослужбовці, фото: Facebook
Українські військовослужбовці, фото: Facebook

Наші захисники заявляють, що обстріли велися біля населених пунктів Новоолександрівка, Новозванівка, Авдіївка, Водяне (на Приазов'ї), Луганське, Новолуганське, Кримське, Лебединське, Первомайськ і Нью-Йорк. Окупанти використовують міномети калібру 82 мм і 120 мм, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем, включаючи протитанкові, і стрілецьку зброю.
Авдіївка постаралася сильніше, бо путінські бойовики направили обстріл на населений пункт. Через це постраждали житлові будинки, прилегла територія, але благо мирні жителі не постраждали. У Донецькій і Луганській областях були зафіксовані прольоти ворожих БПЛА з подальшим скиданням гранатометних пострілів.

Українські військовослужбовці, фото: Facebook
Українські військовослужбовці, фото: Facebook

"У районі Нью-Йорка ворог вів обстріл з великокаліберних кулеметів, а також застосував БПЛА і здійснив скидання ВОГ-17. В результаті ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали вогнепальні поранення. Воїни знаходяться в лікувальному закладі. Стан обох поранених задовільний", - йдеться в повідомленні. ООС

Українським воїнам довелося відкрити вогонь у відповідь, щоб змусити окупантів припинити вогневу активність. На сьогоднішній день порушень ще зафіксовано не було.

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news
Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, зараз на фронті ще є офіцери, які готові брати на себе відповідальність за особовий склад,- Жорін

Як повідомляв "Знай.ua", одружитися на бабусі або втекти через паркан: найпопулярніші способи "відкосити" від армії

Знай.ua писав, "відчула запах пороху": "Умка" вирушила на Донбас кухарем, але стала жінкою-солдатом