Всі ми знаємо, наскільки нереальний аромат дає вершкового масло при випічці якоїсь вкуснятинки.

Однак є й інші продукти, які дадуть такий же неймовірний і фантастичний запах. При відсутності вершкового масла можна використовувати яблучне пюре.

Вершкове масло, скріншот: YouTube
Вершкове масло, скріншот: YouTube

На фінальному етапі, на етапі готовності випічка на тесті, при використанні пюре, не буде хрустіти. Текстура стане більш схожа на бісквіт, а калорійність смакоти знизиться, що є дуже приємним фактором для людей, що стежать за своєю фігурою.

100 грамів вершкового масла легко замінюються 100 грамами фруктового пюре. Рекомендуємо брати саме дитячий продукт для випічки. Хоча його можна приготувати і самостійно, якщо подрібнити фрукти блендером, проварити їх протягом декількох хвилин, використовуючи маленький вогонь, і додати в тісто, коли фрукти розтануть.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Скрін, відео YouTube торти
Скрін, відео YouTube торти

Для млинців прекрасно підійде гарбузове або бананове пюре, а ось для тортиків саме яблучне.

Є ще кілька продуктів, які з легкістю замінять вершкове масло — рослинне масло, кукурудзяний крохмаль, сир або йогурт. Останній із зазначених продуктів змішується наполовину з маргарином, крохмаль — з водою (1:2), потім підігрівається в мікрохвильовці і остигає, а рослинне масло вливається не більше половини.

Рослинна олія, кадр з відео
Рослинна олія, кадр з відео

Нагадаємо, рецепт Nutella з какао і горішками по-домашньому: замінить варене згущене молоко і "Наполеон"

Як повідомляв "Знай.ua", запах, колір і смак: топ-6 способів відрізнити масло від маргарину

Знай.ua писав, пиріг з листкового тіста на кефірі з м'ясом і картоплею: ви точно захочете готувати його щодня