З 27 вересня пологові будинки та центри соціального захисту в усіх регіонах України отримають свої бебі-бокси. У зв'язку з тривалими тендерними закупівлями пакети малюка не отримували з лютого, нагадують в сюжеті «Факти ICTV».

Серед нововведень, що стосуються програми, тепер можна вибирати: бебі-бокс або картку з грошима, яку можна використовувати в спеціальних магазинах.

Нині вже закупили 53 тисячі бебі-боксів. Доставити всі планують до кінця року. Кажуть, що нова укладена угода дозволила заощадити 63 мільйона гривень на закупівлях. Вміст боксу не змінився – до нього входять найнеобхідніші речі для немовлят. Вага пакунка – 16 кілограмів.

Є і нововведення – «пакунок малюка» чи ваучери на купівлю речей у спеціальних магазинах на певну суму.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Роздрібна вартість «пакунку малюка» - понад дев’ять тисяч гривень. Якщо обирати між ним і ваучером – то отримаєте лише шість тисяч гривень на спеціальну картку», - каже Дмитро Довгалюк, співвласник компанії-виробника «пакунків малюка».

Нагадаємо, "пакунок малюка" або гроші? У Мінсоцполітики розповіли про отримання держдопомоги без 30-денної черги

Як повідомляв портал "Знай.ua", безробітні, студенти і мами в декреті зможуть отримати допомогу від Мінсоцполітики: кому доплатять від 25% до 100%.