Українці відповіли на важливе питання стосовно пенсійних виплат і трудового стажу, який був отриманий ще за часів Радянського Союзу. Що потрібно зробити, щоб отримувати потрібну кількість грошей.

Пенсіонер, фото: Unian
Пенсіонер, фото: Unian

Новий пост з'явився на сторінці "Пенсійного кур'єра" в соціальній мережі Facebook, де регулярно дають поради українцям, відповідаючи на ті, чи інші питання.

Користувач пише, що ще за радянських часів, в 1980-ті знайома працювала на одній роботі, а також підробляла прибиральницею додатково, де у неї була трудова книжка.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Тепер, вона планує надав до Пенсійного фонду України відразу дві довідки - як з основного місця роботи, так і з підробітку. Користувачці стало цікаво, чи можливо це зробити.

Відповідь прийшла практично відразу.

"Так, можна надавати дві довідки про зарплату за один і той же період, довідка за сумісництвом теж буде враховуватися. При цьому заробіток зарахується за будь-які 60 місяців стажу до липня 2000 року і за страховий стаж, починаючи з липня 2000-го" - сказано в повідомленні.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

При цьому, щоб таку довідку зарахували, повинна бути зроблена перевірка правильності її видачі. Тобто, дані повинні бути надані на підставі первинних документів. Однак, таке право у громадян є, і вони їм можуть скористатися в будь-який момент.

Раніше повідомляли, індексація пенсій на 25%, оптичний інтернет та електронні документи

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.

Знай.ua писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх