У Києві працює перший в Україні робот-офіціант. Новинку показали в Gastrofamily Food Market, повідомляє news_kiev.

«Pudu не плутається в замовленнях, швидко їх підвозить на вбудованих полицях-ємностях. Вміє об'їжджати перешкоди, завдяки 3D-датчикам і модульному шасі нового типу. Замовлення можна здійснити за допомогою сенсорного екрана. А ще, «робот-котик» «нявкає», якщо його погладити», - розповіли у спільноті.

Там також додали, що таких роботів-офіціантів виробляє китайська компанія Pudu. В Україні цю модель BellaBot продають за 311 тисяч грн.

Робот вміє сприймати голосові команди і реагувати на них. Він оснащений високоточною системою навігації, датчиками для орієнтування в просторі, зворотним зв'язком і «розумними» тацями, завдяки яким він правильно видає замовлення.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

«Варто сходити, щоб його погладити», «А де саме, в якому закладі цей котик?», «Ну наклеїли б нормально вже плівку на скло. А так, няшна», - радіють українці.

Однак не всі так захоплено поставилися до новини.

«Круто звичайно, але хтось втратить роботу», «Коли масово почнуть впроваджувати роботів, почнуться, швидше за все, протести і сутички. Багато хто залишиться без роботи і відповідно, це спричинить за собою масу інших проблем. Це лише моя суб'єктивна думка», «Хана, інші люди без роботи», «Його розіб'ють об стінку, як електросамокати…», - вважають противники роботів на робочих місцях.

Раніше повідомляли, пляжі Криму вкрилися тоннами медуз - не краще, ніж у Кирилівці.

Як повідомляв Знай.uа, туристи показали "скляне" море в Кирилівці - в такому небезпечно купатися.

Знай.uа писав, Українська школярка змусила говорити про себе весь світ - ось як швидко очистити воду в річках.