Українцям пояснили, куди звертатись для призначення субсидії, які документи потрібно подавати, на який термін надається субсидія, а також куди звертатись для її призначення.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці Міністерства соціальної політики України, особа, яка зареєстрована (проживає) у житловому приміщенні, має звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації (фактичного проживання).

"З 1 січня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються від громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій лише у разі надіслання їх на папері поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг).", - йдеться у повдіомленні. Мінсоцполітики

Оплата комунальних послуг, кадр з відео
Оплата комунальних послуг, кадр з відео

У паперовому вигляді заяви з необхідними документами приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадовими особами центру надання адміністративних послуг.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Документи передають протягом трьох робочих днів з дати їх надходження відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

Громадянин надає:

  • заяву про призначення та надання житлової субсидії,
  • декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Щодо терміну надання субсидії у Мінсоцполітики пояснили, що субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua
Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив заяву щодо російської агресії: "Ми максимально незалежні". Глава держави зробив впевнену заяву про незалежність України від інших держав

Як повідомляв портал "Знай.ua", трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року. Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до пенсій і пояснили, хто скільки отримає вже найближчим часом

Також "Знай.ua" писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Українцям детально пояснили, хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні, який вже встиг налякати багатьох суттєвим здорожчанням тарифів на комунальні послуги