Для багатьох пенсіонерів з'явилися важливі новини. Є у громадян такі проблеми, коли трудові книжки часів СРСР і документи Незалежної України входять у певний "конфлікт", йдеться про кількість стажу. Цього разу фахівці видання "Пенсійний кур'єр" відповіли на питання про те, як саме потрібно надавати старі документи до Пенсійного фонду України.

Про це стало відомо завдяки новій публікації видання "Пенсійного кур'єра" в мережі Facebook.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

"Моя знайома за радянських часів, в 1980-ті роки, працювала за основним місцем роботи, а також додатково підробляла прибиральницею. І там, і там у неї була трудова книжка. Тепер, звертаючись за пенсією, вона хоче здати до Пенсійного фонду довідки про зарплату як з основного місця роботи, так і з організації, де вона працювала прибиральницею. Наскільки це можливо?

Трудова книжка, скріншот: Facebook
Трудова книжка, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, можна надавати дві довідки про зарплату за один і той же період, довідка за сумісництвом теж буде враховуватися. При цьому заробіток врахується за будь-які 60 місяців стажу до липня 2000 року і за страховий стаж, починаючи з липня 2000-го.

Хочу зазначити, що для того, щоб врахувати таку довідку, буде зроблена перевірка правильності її видачі. Тобто дані про заробіток повинні бути вказані на підставі первинних документів. Але право таке, подати дві довідки, людина має.", - повідомляється в публікації.

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, пенсіонерка втратила 17 років трудового стажу помилково: утримує чоловіка з інвалідністю на 0.25 ставки і ледве виживає.

Як повідомляв Знай.uа, дожили до 107 років і виглядають, як огірочки: найстаріші пенсіонери-близнюки поділилися секретами довголіття.

Знай.uа писав, українцям дадуть 13 пенсій, але це для обраних: "Нікому не догодиш".