З'явилася інформація, що у Верховній Раді був зареєстрований законопроект № 6006 про появу 13-ї пенсії для літніх українців.

Він полягає у внесенні деяких змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення фінансування першочергових соціальних видатків.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

В першу чергу пропонується за рахунок коштів Міжнародного Валютного фонду виплатити в листопаді ще одну пенсію, а також збільшити фінансування субсидій, погасити борги військовим, запланувати підтримку громад і фінансування лікарів.

На субсидії хочуть виділити 20 мільярдів гривень, а на 13-ту пенсію — 23 мільярди грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

"А коли витрачають на щось інше, то пишуть що на пенсії краще б віддали) нікому нічим не догодиш)", "Якби відродили якесь виробництво, я думаю, ніхто б не перечив", "Гроші МВФ потрібно як завжди віддати на особисті потреби керівництва країною. Так завжди було останні роки. І так буде і цього разу, скільки опитувань не проводь, це всім давно зрозуміло", "Однозначно створювати робочі місця, виробництво розвивати, тоді і пенсії буде з чого платити і рівень безробіття знизиться", - пишуть користувачі в Інтернеті, коментуючи даний законопроект.

Пенсіонери, фото: Нафтогаз
Пенсіонери, фото: Нафтогаз

Нагадаємо, бюджет-2022: індексація пенсій з 1 березня, мільярди на субсидії та допомогу малозабезпеченим сім'ям

Як повідомляв "Знай.ua", життя поліпшується: у Кабміні пообіцяли збільшення мінімальної зарплати

Знай.ua писав, у Києві збоченець напав на 8-річну школярку в туалеті: крики почули старшокласники