Осінь - час калини. Ця гіркувата, освіжаюча і яскрава ягода зріє під час перших морозів. Користь плодів калини неможливо применшити: ягоди багаті вітамінами C, A, E, мікроелементами, такими як калій, кальцій, магній, натрій і цинк.

Плоди допомагають впоратися з судомами, безсонням, ангіною, гіпертонією, захворюваннями печінки, бронхіальною астмою, вони захищають кровоносні судини та нормалізують рівень гемоглобіну в крові.

Взимку, коли організму не вистачає вітамінів і мікроелементів калина є просто порятунком. Але як зберегти плоди на всю зиму? Правильно-зварити з ягід варення. Так як плоди калини багаті пектином, варення з неї виходить просто чудовим. А для того, щоб варення вийшло особливо смачним, ділимося рецептом варення з калини.

Варення з калини, фото з відкритих джерел
Варення з калини, фото з відкритих джерел

Для приготування нам буде потрібно:

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

- Калина-1 кг

— Цукор-1,5 кг

— Вода-400 кг

— Ванільний цукор-10 гр

— Лимон-1 шт

Ягоди гарно перебираємо і миємо. Для цього в солону гарячу воду (1л води - 1 ст.ложка солі) кладемо ягоду на 2-3 хвилини, після ягоду перекладаємо в друшляк під проточну воду. Видаляємо плодоніжки. Далі варимо цукровий сироп. Ηa 400 мл води 750 грам цукру. Потім в емальований посуд кладемо підготовлені ягоди і заливаємо ледве теплим цукровим сиропом і залишаємо на 5-6 годин. Після, беремо лимон, очищаємо його від цедри і видавлюємо лимонний сік в варення. Виловлюємо ягоди за допомогою шумівки. У сироп, що залишився додаємо терту лимонну цедру, ванільний цукор і ставимо кип'ятити на 5 хвилин. Після цього вміст потрібно процідити. Заливаємо калину сиропом, доводимо майбутнє варення до кипіння, знімаємо піну і знову варимо 7-8 хвилин. Після чого залишаємо варення з калини на 4 години. Далі доводимо знову до кипіння і варимо до готовності.

Варення з калини – відмінне протизастудний та загальнозміцнюючий засіб. Додайте кілька ложок варення в чай, і отримаєте перевірені роками ліки, які допоможуть при кашлі, нежиті, болі в горлі, і при інших симптомах хвороби. Якщо пити чай з калиновим варенням коли ви здорові, це збільшить ваші шанси не хворіти взимку та на початку весни, коли організм особливо вразливий для хвороб.

Нагадаємо, раніше "Знай.uа" писав унікальний рецепт повидла з гарбуза

Також "Знай.uа" писав, що виноградне варення з перцем - знахідка для гурманів і ласунів

Як повідомляв портал "Знай.uа", Три помічника в боротьбі із захворюваннями: лимон, імбир і мед