В Україну прийшла справжня осінь, а це означає, що в самому розпалі сезон винограду. Ним можна поласувати свіжим, зробити з нього компот або сік. І звичайно ж можна приготувати смачне і ароматне варення.
Виноградне варення "Царська розкіш" не займе багато часу в приготуванні, але його смак і аромат буде тішити вас в холодну пору року. Рецептом варення поділилися в Телеграм-каналі "Домашня консервація: варення, заготовки".
- 1 кг червоного або чорного винограду (без кісточок) - 0,5 склянки цукру - 5 ст. л. води - 0,25 ч. л. меленого запашного перцю
Спосіб приготування:
Для початку потрібно помити виноград, зняти ягоди з гілки і розрізати кожну навпіл. Покласти в каструлю, додати цукор, перемішати і залишити на 5 хвилин. Додати в каструлю воду і запашний перець. Ηa невеликому вогні довести до кипіння, помішуючи. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 30 хвилин.
Гарячим розкласти варення по стерилізованим банкам і тут же закрити новими гарячими гвинтовими кришками або закатати машинкою. Варення потрібно остудити при кімнатній температури. Після цього зберігати на далекій полиці холодильника або в прохолодному погребі.