На дворі вже середина осені, вересень зовсім скоро підійде до кінця і підступлять шалені холоди.

Поки діє тепло, можна походити в шортах і футболці, проте забувати про теплі речі, які вже слід дістати з шаф, не потрібно. І тим не менше зараз ми поділимося рецептом смачної наливки з чорноплідної горобини, щоб тепло було не тільки в одязі, але і всередині.

Наливка. Фото: Гастроном
Наливка. Фото: Гастроном
Наливка. Фото: Гастроном

З вишневим листям список інгредієнтів буде виглядати наступним чином - 250 грамів чорноплідної горобини, 50 грам вишневого листя, 800 гр. цукру, десь літр води (800-1000 мл), 500 мілілітрів горілки і дві чайні ложки лимонної кислоти.

Приготування починається з обов'язкового процесу, без якого не варто навіть починати. Потрібно ретельно помити ягоди і перебрати їх і згодом покласти в емальовану каструлю разом з листям вишні.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Далі заливаємо ці два інгредієнта водою і кип'ятимо 10 хвилин, потім додаємо цукор і дві чайні ложки лимонної кислоти, яку можна сміливо замінити соком лимона або яблучним оцтом, але в еквіваленті. Змішані інгредієнти кип'ятимо ще 20 хвилин на повільному вогні.

Вишнева наливка, скрін, відео YouTube
Вишнева наливка, скрін, відео YouTube

Залишається тільки остудити отриманий сироп, профільтрувати його за допомогою сито, а потім додати до нього пляшку 0,5 л горілки. На останньому етапі рідини повинно вийти десь 1,5 літра. Розливаємо наливку по пляшках і витримуємо її пару днів перед дегустацією. Або ж, по-хорошому, цілих два тижні.

Ягідна наливка, скріншот: YouTube
Ягідна наливка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, рецепт смачної наливки з горобини: використовуйте мінімум інгредієнтів

Як повідомляв "Знай.ua", цукор, персики і лимон: найпростіший рецепт божественного джему на зиму

Знай.ua писав, рецепт домашньої наливки з вишні: всього стакан ягід і 0.7 горілки