Все частіше іноземці кидають все, і переїжджають в Україну. Країна стає їх другою домівкою. Що ж так притягує їх сюди.

Станом на сьогоднішній день на обліку перебуває приблизно 400 тисяч іноземців. Ще двадцять років тому людину, яка переїжджала в Україну і починала свій бізнес вважали мазохістом. Сьогодні ж ситуація кардинально інша.

Кількість іноземців, які переїжджають в Україну, зростає на очах. При цьому, не тільки в столиці, а й в інших регіонах.

Про це повідомляє Інформаційний портал "Вести".

мігранти
мігранти

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

За останніми даними, що опублікувала Державна міграційна служба, в Україні на обліку понад 400 тисяч осіб, і дві третини з них переїхали назавжди, а третина на підставі тимчасової посвідки на проживання. Їдуть з усього світу, а найбільше мігрантів з Туреччини, Молдови, Польщі, Росії, і Азербайджану.

На кордоні, фото ukrinform
На кордоні, фото ukrinform

"Трохи більше 23 тис. осіб у 2020 році мали дозвіл на працевлаштування. Іноземці, у яких є дозвіл на постійне проживання, їх більше, близько 275 тисяч, їх кількість збільшилася на 20 тис.останній період", - говорить демограф.

Їдуть з різними цілями. Хтось вчитися, хтось працювати, деякі з політичних причин. Наприклад, в Києві, на Троєщинському ринку можна зустріти іноземців з усього світу, але найбільше серед приватних підприємців в'єтнамців.

Шлюб з іноземцем
Шлюб з іноземцем в Україні //pixabay.com

Росіяни переїжджають через політичний режим в їхній країні, який вони не підтримують.

Чималим пунктом серед причин переїзду дорослого населення є шлюб: безліч іноземців одружуються з українками і заводять тут сім'ю.

Нагадаємо, Українські вчителі знайшли, чим зайнятися на канікулах-вколюють у Польщі за 5 тисяч доларів на місяць

Також Знай.ua писав Українці отримають щомісячну доплату до пенсії: кому світять додаткові гроші

Як раніше повідомляв Знай.ua "Вето" для євробляхерів, штрафи для мігрантів та ліцензії для канабісу