На південному сході Фарерських островів провели традиційне полювання на дельфінів. Цього року кількість загиблих тварин досягла півтори тисячі - це рекорд за весь час існування жорстокої традиції. Про це розповіли в сюжеті ТСН.

Як повідомляється, вода в затоці була червоною від кількості пролитої крові. За офіційними правилами, учасники повинні пройти тренінг по швидкому вбивству тварин - дельфінам перерізають артерію, що йде до голови, і вони стікають кров'ю. Однак цього разу багато учасників обійшли вимогу, тому тварин чекала довга і болісна загибель.

Традиція жителів островів під назвою "Гріндадрап", що в перекладі означає "Вбивство китів", з'явилася в 1586 році. Через суворі умови проживання місцевим людям доводилося полювати на дельфінів, заганяючи їх на мілину. М'ясо вбитих ссавців з'їдали.

Тепер же фарерці не потребують продовольстві так гостро, і полювання є виключно розвагою, в якому беруть участь навіть діти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Цих мисливців би забити варто було", "Та у людей така традиція, чого відразу худоба?", "Так давай повернемо традицію красти жінок і продавати їх в рабство. Це ж традиція, якій 1000 років», «а чому дельфінів ловлять? Нехай акул спробують так повбивати", - обурюються коментатори.

Нагадавши, Дельфін влаштував яскраве шоу туристам у Чорному морі: навіть медузи закохалися

Також Знай.ua писав Жінка в курортній Кирилівці провалилася в яму з медузами, ледь витягли: "не дай Бог, дитина!"

Як раніше повідомляв Знай.ua Полчища медуз на Азовському морі вивозять екскаваторами, пахне безбожно: відпочинок зіпсований