Запуск Бюро економічної безпеки почався зі скандалів ще на етапі анонсування нового відомства.

Також під час конкурсного відбору виникало чимало чуток і скандалів навколо кандидатів. І ось зараз, коли робота БЕБ ще не почалася, журналіст Євген Плінський впевнений, що Петро Порошенко вже намагається взяти під контроль нове відомство.

"Бюро економічної безпеки ще не запрацювало, а скандалів навколо нього з кожним днем стає все більше. Спершу розслідування "Радіо Свобода" про фейковий конкурс під Мельника. Потім фото Вадима Івановича з Порошенком і його ТОПами на "молитовному сніданку". А тепер ось вельми пікантна історія з Громадською радою БЕБа", – пише Євген Плінський у своєму телеграм-каналі.

повідомлення в телеграм-каналі Євгена Плінського
повідомлення в телеграм-каналі Євгена Плінського

Також журналіст посилається на матеріал, в якому йдеться про те, що Петро Порошенко і ряд аграрних лобістів намагається взяти під контроль Бюро економічної безпеки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Такий перекіс з голосами наштовхує на думку про фальсифікацію голосування і накрутку, але мабуть всіх це влаштовує. Як це тріо, зі структури відкрито працює проти ОП, буде вести діяльність всередині побудованого тим же ОП органом-можна тільки припускати. Крім цього, до Громадської ради Беба увійшов представник ГО "Українське товариство економічних свобод" – Михайло Лавровський. Це скандальна структура, яка відкрито обслуговує інтереси тютюнових корпорацій. Тільки в 2017-2019 вони отримали від Philip Morris близько 12 мільйонів гривень. А її засновник – нинішній "Слуга народу" Мар'ян Заблоцький, лідер парламенту з податкових ініціатив в інтересах табачників", – йдеться на сайті Євгенія Плинского.