Україна погодилась прийняти біженців з Афганістану. Для цього МВС просить виділити фінансування.

У понад пів мільярда може обійтися утримання біженців з Афганістану. Таку суму озвучило Міністерство внутрішніх справ, яке звернулося до Кабміну з відповідним листом, пишуть Українські новини.

Фрагмент листа

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив у листі до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, що лише на капітальний ремонт приміщень, де можуть розмістити біженців, треба орієнтовно 100 мільйонів гривень.

Біженці з Афганістану. Фото: Офіційний сайт

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Крім того, є потреба у персоналі, це близько сотні людей. На зарплату їм піде 280 млн, на харчування - 90 млн, ще 80 млн - на комунальні послуги.

За даними МВС, утримання афганістанців обійдеться Україні у 264 мільйоні гривень на рік.

Нагадаємо, у Кабулі батьки рятують своїх дітей, передаючи по чужих руках через огорожі аеропорту.

Як повідомляв портал "Знай.ua, Україна прийме біженців з Афганістану, літак вже вилетів з Кабула: у Держдепі США повідомили деталі.

Також "Знай.ua" писав, що захоплений талібами Кабул в жаху і хаосі: низка вибухів і 160 загиблих.