Вірянам православної церкви розповіли, що таке Сорокоуст, як його правильно замовляти і яких помилок можна при цьому припуститися. Цією інформацією поділився сайт «Родинний затишок».

Сорокоуст за здоров’я - одна з найпопулярніших молитов серед вірян. Це особливий церковний молебень, що здійснюється на прохання прихожанина.

Як це відбувається:

Впродовж 40 днів під час кожної літургії священик у вівтарі виймає частинку з просфори за кожну людину, ім’я якої подано на сорокоуст. Ці частинки опускають у Чашу з Кров’ю Христовою і читають над нею спеціальну молитву за очищення від гріхів згаданих людей.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тільки за здоров’я?

У молитві мається на увазі не лише фізичне здоров’я згаданих людей, але й порятунок їхніх душ.

Як і коли замовляти Сорокоусти за здоров’я?

Замовити послугу можна у свічній лавці при храмі, на аркуші паперу вказавши назву молитви і імена тих, кого треба згадати. Кожне ім’я має супроводжуватися пожертвою храму, сума може бути фіксована чи довільна.

Особа, згадана в молитві, має бути похрещена.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

Помилки й міфи про сорокоуст

Є помилкове припущення, що Сорокоуст, замовлений одразу в трьох храмах, значно ефективніший – це помилка.

Інша народна вигадка – якщо замовити Сорокоуст за ворога, йому автоматично повернеться все заподіяне ним зло. Церква – не інструмент помсти!